Bestrijk het werkoppervlak met voldoende bloem. Rol het deeg uit tot 0,5cm en prik de koekjesvormen uit. Gebruik voldoende bloem zodat het deeg niet aan de vormpjes blijft plakken! Leg ze op een bakplaat met voldoende ruimte tussen. Verwarm de oven op 175 graden en zet intussen de bakplaat met uitgestoken vormpjes in de ijskast. Bak de koekjes gedurende ongeveer 15 minuten in de voorverwarmde oven tot de randjes goudbruin zijn. Laat ze afkoelen op een rooster. De koekjes zullen eerst nog zacht zijn, maar worden door het afkoelen vanzelf hard en krokant.
Verwarm nu de helft van de chocolade in een pannetje totdat deze gesmolten is. Haal van het vuur en voeg de andere helft van de chocolade toe. Zo wordt de glans behouden. Roer totdat al de chocolade gesmolten is. Smeer nu de chocolade met de achterkant van een lepel op de achterkant van de dino koek. Laat omgekeerd afkoelen tot de chocolade hard wordt. Eventueel in de ijskast.
TIPS:
Gebruik voldoende bloem om de vormpjes uit te steken en laat de uitgestoken vormpjes eerst terug afkoelen in de ijskast vooraleer te bakken. De vorm blijft hierdoor beter behouden tijdens het bakken.
Gebruik een smal glad voorwerp (bv. plamuurmes) om de uitgestoken vormpjes op te pakken en te verplaatsen.