Zandkoekjes-recept-4
Boterkoekjes
mei 27, 2018
Zandkoekjes-recept-4
Butter Cookies
september 10, 2018
Show all

Dinosaurus koekjes

INGREDIËNTEN

  • 380 g bloem + extra om uit te rollen en vormpjes uit te steken
  • 1,5 tl bakpoeder
  • 180 g kristalsuiker
  • 230 g patisserieboter (op kamertemperatuur)
  • 1 ei
  • 1 tl vanille extract
  • 1/4 tl zout
  • 250 g chocolade (melk, puur, wit)
  • bakplaat bedekt met bakpapier
  • plasticfolie
  • deegroller
  • leuke koekjesvormen!


Meng de zachte boter en suiker met een mixer tot een smeuïg geheel. Voeg het ei en vanille extract eraan toe en meng alles goed door elkaar. Meng nu de bloem, bakpoeder en zout door elkaar in een aparte kom. Voeg dit bloemmengsel beetje bij beetje toe aan het botermengsel totdat de bloem volledig in het deeg is opgenomen. Pak het deeg goed in en laat enkele uren rusten in de ijskast.

Bestrijk het werkoppervlak met voldoende bloem. Rol het deeg uit tot 0,5cm en prik de koekjesvormen uit. Gebruik voldoende bloem zodat het deeg niet aan de vormpjes blijft plakken! Leg ze op een bakplaat met voldoende ruimte tussen. Verwarm de oven op 175 graden en zet intussen de bakplaat met uitgestoken vormpjes in de ijskast. Bak de koekjes gedurende ongeveer 15 minuten in de voorverwarmde oven tot de randjes goudbruin zijn. Laat ze afkoelen op een rooster. De koekjes zullen eerst nog zacht zijn, maar worden door het afkoelen vanzelf hard en krokant.

Triceratops_koekjesvorm_baked-240x300

Triceratops_koekjesvorm_baked_chocolate-240x300T-Rex_koekjesvorm_baked_chocolate-240x300

Verwarm nu de helft van de chocolade in een pannetje totdat deze gesmolten is. Haal van het vuur en voeg de andere helft van de chocolade toe. Zo wordt de glans behouden. Roer totdat al de chocolade gesmolten is. Smeer nu de chocolade met de achterkant van een lepel op de achterkant van de dino koek. Laat omgekeerd afkoelen tot de chocolade hard wordt. Eventueel in de ijskast.

TIPS:

Gebruik voldoende bloem om de vormpjes uit te steken en laat de uitgestoken vormpjes eerst terug afkoelen in de ijskast vooraleer te bakken. De vorm blijft hierdoor beter behouden tijdens het bakken.

Gebruik een smal glad voorwerp (bv. plamuurmes) om de uitgestoken vormpjes op te pakken en te verplaatsen.

Genieten Maar!

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *