Speculaas
mei 21, 2018
Dinosaurus koekjes
augustus 26, 2018
Show all

Boterkoekjes

Yum

INGREDIËNTEN

  • 200 g boter
  • 300 g bloem + extra om uit te rollen en vormpjes uit te steken
  • 5g bakpoeder (ca. 1/3 zakje)
  • 100 g suiker
  • 2 eierdooiers
  • 2 bakplaten bedekt met bakpapier
  • plasticfolie
  • deegroller
  • leuke koekjesvormen!

Snij de boter in kleine blokjes. Neem een grote kom en zeef de bloem en het bakpoeder in de kom. Voeg de suiker, een snuifje zout, de eierdooiers en de boter toe. Meng met een spatel, mixer of met de hand alle ingrediënten tot een stevig en glad deeg. Rol het deeg op tot een bol, rol in folie en laat het 30 minuten rusten in de koelkast. Bestuif het werkblad met een beetje bloem en rol het deeg uit tot een plak van ongeveer een halve centimeter dik. Druk met de koekjesvorm figuren uit het deeg en leg ze op de met bakpapier bedekte bakplaat, gebruik hierbij voldoende bloem! Vouw de deegrestjes op elkaar, rol ze opnieuw uit en druk er meer vormpjes uit tot je deeg helemaal opgewerkt is. Verwarm de oven op 170 graden en plaats ondertussen de bakplaat met uitgestoken vormpjes nog even in de koelkast. Zo blijft de vorm tijdens het bakken beter behouden. Bak de koekjes nu in de voorverwarmde oven gedurende 15 tot 20 minuten tot ze goudbruin zijn. Laat ze daarna op een rooster afkoelen en knapperig worden. Bestuif de afgekoelde koekjes eventueel met poedersuiker.

TIPS:

Gebruik voldoende bloem om de vormpjes uit te steken en laat de uitgestoken vormpjes eerst terug afkoelen in de ijskast vooraleer te bakken. De vorm blijft hierdoor beter behouden tijdens het bakken.

Gebruik een smal glad voorwerp (bv. plamuurmes) om de uitgestoken vormpjes op te pakken en te verplaatsen.

Smullen Maar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *