Boterkoekjes
mei 27, 2018
Show all

Speculaas

INGREDIËNTEN

  • 300 g bloem + extra om uit te rollen en vormpjes uit te steken
  • 10 g bakpoeder
  • 150 g donkerbruine basterdsuiker
  • 125 g boter
  • 15 g speculaaskruiden
  • +/- 9 eetlepels melk
  • bakplaat bedekt met bakpapier
  • plasticfolie
  • deegroller
  • leuke koekjesvormen!

Meng bloem, bakpoeder, suiker en speculaaskruiden door elkaar. Voeg boter en melk toe en kneed tot een stevige bal deeg. Begin met 8 eetlepels melk, mocht het deeg te stug blijken, kun je een extra eetlepel melk toevoegen. Laat 30 minuten in de koelkast rusten. Hoe langer je het deeg laat rusten, hoe lekkerder de smaak. Laat het gerust een hele nacht rusten!

Bestrijk het werkoppervlak met voldoende bloem. Rol het deeg uit tot 0,5cm en prik de koekjesvormen uit. Gebruik hiervoor voldoende bloem! Leg ze op een bakplaat met voldoende ruimte tussen. Verwarm de oven op 170 graden en plaats ondertussen de bakplaat met uitgestoken vormpjes in de ijskast om af te koelen. Hierdoor blijft de vorm beter behouden tijdens het bakken. Bak de koekjes nu gedurende ongeveer 15-20 minuten in de voorverwarmde oven. Laat ze dan afkoelen op een rooster tot ze krokant zijn.

TIPS:

Gebruik voldoende bloem om de vormpjes uit te steken en laat de uitgestoken vormpjes eerst terug afkoelen in de ijskast vooraleer te bakken. Hierdoor blijft de vorm beter behouden tijdens het bakken.

Gebruik een smal glad voorwerp (bv. plamuurmes) om de uitgestoken vormpjes op te pakken en te verplaatsen.

Genieten Maar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *